Vad vi vill‎ > ‎

Vi som kandiderar

(klicka på namnen för att komma till presentationssidorna)
Jon Rosén, Kommunfullmäktige nr 1

Jon Rosén är 39 år, hemmansägare i Bellvik, undersköterska och smed. Han är mycket intresserad av ekologiskt naturbruk och giftfri matproduktion. Jon vill arbeta för fler ”gröna” jobb i kommunen, som t.ex. att maten ska komma från gårdar i kommunen, och vill synliggöra glesbygden och invånarnas behov. Läs gärna mer här!
Per-Axel Persson, KF nr 2, riksdagen nr 3

Per-Axel Persson är 69 år, företagare från Mårdsjö. Han vill bidra till att förbättra levnadsvillkoren på landsbygden och att doroteaborna ska bli flera. Han vill ytterligare förbättra förutsättningarna för att driva företag i Dorotea, Kommunens ekonomi måste förstärkas, tex genom återföring av skatten på vindkraft.
Saskia Overbeeke, KF nr 3

Saskia Overbeeke är 24 år och småbrukare i Bellvik. Hon vill lyfta fram och utveckla glesbygdens egna förutsättningar till hållbar livsstil. Dessutom brinner hon för allas lika värde och vill underlätta för samt synliggöra utsatta grupper i samhället.Gunilla A. Johansson KF nr 4

Gunilla A Johansson är arkitekt och hemmansägare i Lajksjö. Hon är intresserad av ekologiskt byggande och miljövänlig energiproduktion.


Eva Zwahlen, KF nr 5

Eva Zwahlen är en driftig och kreativ företagare från Dorotea som tänker globalt och agerar lokalt.


Inger Henricson, KF nr 6

Inger Henricson är pensionär och författare från Mårdsjö. Inger vill arbeta för en lagstadgad basservice i alla kommuner och som finansieras med beskattning av naturrikedomarna där de utvinns.


Comments